OTTAWA, May 6, 2016 – The food recall warning issued on April 21, 2016 has been updated to include additional product information. This additional information was identified during the Canadian Food Inspection Agency’s (CFIA) food safety investigation.
Webbersfood Ltd. is recalling Webbersfood brand salamis from the marketplace because they may permit the growth of Clostridium botulinum. Consumers should not consume the recalled products described below.
The following products have been sold in Nova Scotia from retail as described and have also been sold unlabelled by Webbersfood Ltd. at the Historic Farmers’ Market, located at Brewery Square in Halifax, Nova Scotia, up to and including April 9, 2016.
Recalled products
What you should do
If you think you became sick from eating a recalled product, call your doctor.
Check to see if you have recalled products in your home. Recalled products should be thrown out or returned to the store where they were purchased.
Food contaminated with Clostridium botulinum toxin may not look or smell spoiled but can still make you sick. Symptoms can include nausea, vomiting, fatigue, dizziness, blurred or double vision, dry mouth, respiratory failure and paralysis. In severe cases of illness, people may die.
//www.inspection.gc.ca/food/information-for-consumers/fact-sheets/food-poisoning/eng/1331151916451/1331152055552">Learn more about the health risks
//www.inspection.gc.ca/about-the-cfia/newsroom/stay-connected/eng/1299856061207/1299856119191">Sign up for recall notifications by email, follow us on Twitter, or join the CFIA community on Facebook
//www.inspection.gc.ca/food/information-for-consumers/food-safety-system/basic-html/eng/1374439778888/1374821384212">View our detailed explanation of the food safety investigation and recall process
Background
This recall was triggered by test results. The CFIA is conducting a food safety investigation, which may lead to the recall of other products. If other high-risk products are recalled, the CFIA will notify the public through updated Food Recall Warnings.
The CFIA is verifying that industry is removing recalled product from the marketplace.
Illnesses
There have been no reported illnesses associated with the consumption of these products.
More information
www.inspection.gc.ca/contactus
Media enquiries
CFIA Media Relations
613-773-6600
…………………………………………………
Pour diffusion immédiate
Mise à jour d’un avis de rappel d’aliments
Rappel de salamis de marque Webbersfood en raison de la présence possible de bactéries dangereuses
OTTAWA, le 6 mai 2016 – L’avis de rappel d’aliments diffusé le 21 avril 2016 a été mis à jour et comprend des renseignements supplémentaires sur les produits. Ces renseignements supplémentaires ont été obtenus au cours de l’enquête sur la salubrité des aliments effectuée par l’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA).
Webbersfood Ltd. procède au rappel des salamis de marque Webbersfood parce que ces produits pourraient favoriser la prolifération de la bactérie Clostridium botulinum. Les produits visés décrits ci‑dessous ne doivent pas être consommés.
Les produits suivants ont été vendus au détail en Nouvelle-Écosse comme il est décrit ci-dessous, et ont aussi été vendus sans étiquette par Webbersfood Ltd. au Historic Farmers’ Market, situé au Brewery Square à Halifax (Nouvelle-Écosse), jusqu’au 9 avril 2016.
Produits visés par le rappel
Ce qu’il faut faire
Si vous croyez avoir été malade après avoir consommé un produit visé par un rappel, communiquez avec votre médecin.
Vérifiez si vous avez les produits visés par le rappel à la maison. Si c’est le cas, jetez-les ou rapportez-les au magasin où ils ont été achetés.
nausées, vomissements, fatigue, étourdissements, vision brouillée ou trouble, bouche sèche, insuffisance respiratoire et paralysie. Dans les cas graves, la maladie peut causer la mort.
//www.inspection.gc.ca/aliments/information-pour-les-consommateurs/fiches-de-renseignements/empoisonnements-alimentaire/fra/1331151916451/1331152055552">Renseignez-vous davantage sur les risques pour la santé
//www.inspection.gc.ca/au-sujet-de-l-acia/salle-de-nouvelles/restez-branche/fra/1299856061207/1299856119191">Abonnez-vous aux avis de rappel par courriel, suivez-nous sur Twitter, ou joignez-vous à la communauté de l’ACIA sur Facebook
//www.inspection.gc.ca/aliments/information-pour-les-consommateurs/systeme-de-salubrite-des-aliments/basic-html/fra/1374439778888/1374821384212">Venez voir notre explication détaillée du processus d’enquête sur la salubrité alimentaire et de rappel d’aliments
Contexte
Ce rappel découle de résultats d’analyses. L’ACIA procède actuellement à une enquête sur la salubrité des aliments qui pourrait entraîner le rappel d’autres produits. Tout autre rappel de produit à haut risque sera signalé au public au moyen d’une mise à jour de l’avis de rappel d’aliments.
L’ACIA veille à ce que l’industrie retire du marché les produits faisant l’objet du rappel.
Cas de maladie
Aucun cas de maladie associé à la consommation de ces produits n’a été signalé.
Renseignements supplémentaires
www.inspection.gc.ca/contacteznous
Demandes de renseignements des médias
Relations avec les médias de l’ACIA
© 2024 Canadian Federation of Independent Grocers